donderdag 21 juli 2016

Jacht op zalmforel

Gereden: 106 km
coordinaten: N48 16.089 E005 08.211
camping: Muncipal Vouécourt (€15,=)
periode: 21-07-2016 t/m 23-07-2016

Voor vandaag hebben we een Muncipal uitgezocht omdat er regen op komst is, We rijden hiervoor 106 km zuidelijker. Met regen op komst is het fijn om op een plek te staan waar we ons wat kunnen vermeken. Internet is daar een onderdeel van. We kunnen dan even contact zoeken met het thuisfront en wat voorwerk doen voor de rest van onze vakantie. Als we aan komen rijden worden we gelijk blij. Over de lokale brug die ons over de Marne brengt zien we gelijk de camping aan de voet van deze brug liggen. Wat een mooi plaatsje en we hebben gelijk beiden het gevoel dat we hier in ieder geval langer als een dag moeten blijven.
We draaien de camping op en zoeken een plek. Op plaats 14 staat weliswaar een reservering van een Nederlands stel die volgens het bord een dag later arriveren, maar we zetten de camper daar toch neer. Lekker in de schaduw. In de avond komt de burgermeestersvrouw het geld voor een nacht innen en we bestellen gelijk wat croissants en een baugette voor de volgende ochtend. We staan gescheiden door een pad bijna aan het water.
Als we de volgende ochtend wakker worden en onze bestelde maaltijd naar binnen werken komt er al zoekend een stel voorbij. Wij hebben gelijk in de gaten dat dit Freek en Irene van de reservering moeten zijn. Gelukkig kunnen wij een plaatsje opschuiven en we krijgen gelijk leuk contact met deze Vlaardingers. Freek is verwoed visser en binnen no time staat hij te vliegvissen. En Later die dag komt Freek vertellen dat de plaatselijke visvereniging juist die avond zijn jaarlijkse Zalmforel komt uitzetten in de Marne. Die avond wordt er 300 kg zalmforel uitgezet en freek haalt er gelijk een binnen die avond.
Nou de plannen worden gemaakt. Freek vangt de vis en Nico gaat ze de volgende dag klaarmaken in zijn rookoven.
Dag 2 is het erg druk rond de camping. Alle plaatselijke inwoners lijken de jacht op de zalmforel te hebben geopend en gelijk lopen er ook drie controleurs rond die ieder voor zich alle vissers langs loopt voor hun vergunning. Ik krijg een waarschuwing, want ik was gespot vanaf de brug toen ik een paar keer de werphengel gebruikte. Ik beloofde de man plechtig dit niet meer te doen en netjes een vergunning te halen. En zo geschiede. Helaas geen forel voor mij, maar die avond hebben we genoten van 4 dikke zalmforellen met stokbrood en witte wijn. Wat een feestmaal.
Het zijn drie hele leuke dagen geworden met een leuk stel Freek en Irene, maar wij vonden dat we weer verder moesten richting het zuiden.

Plaatselijke kerk

3 x zalmforel schoon aan de haak (touw)

Gepekeld en gekruid, klaar om te roken

Goedkeurende blikken

Graatmager

Mooi plekje aan de Marne

Ons uitzicht
Vouécourt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten