zondag 29 juli 2018

Een ander stekkie na de warmte

Gereden: 113 km
coördinaten: N51 22.939 E009 03.932
Camperplaats Reisemobilhafen Twistesee, Bad Arolsen
periode: 29-07-2018 t  /m ??-??-2018

Vandaag besluiten we de Möhnesee te verlaten om een andere stek te zoeken. Het is erg druk in camperland en rondom de Möhnesee en de camperplaats waar wij stonden zien we vele camperaars onverrichte zaken een plek zoeken. De afgelopen dagen zagen wij dagelijks zo een 10 campers onze camperplaats oprijden voor een plekje maar helaas. Met dat in onze gedachten gaan we redelijk op tijd op pad. Doel is Bad Arolsen zo een 113 km verderop, waar men een camperplaats heeft met 130 plekken. Vrij massaal zou je denken en niet altijd ons ding, maar als we de recenties lezen is alles dik voor elkaar en krijg je een ruime camperplek. We rijden weer lekker buiten de snelwegen om en kunnen dus weer erg genieten van het landschap. Zo zien we het landschap steeds meer heuvels krijgen en omdat al het graan inmiddels bijna geoogst is hier zien we zelfs een ree over de vlakte rennen. Na twee uurtjes rijden komen we aan op bestemming. Het staat hier al goed vol, maar voordat we een plekje zoeken, gaan we eerst vuil water lozen en schoon water innemen zodat we weer een paar dagen voorzien zijn.
Dan rijden we de camperplek op en als we helemaal achterin rijden zien we een prachtige plek met uitzicht op het meer. Wat een geluk en waarschijnlijk is hier net iemand weggereden want zelfs staat er nog ruim een halve kilowatt uur stroom open. Redelijke privacy en niet het gevoel dat we op zo een grote camperplek staan.
We bouwen de boel op en laden de fietsen af om nog even een rondje om het meer te fietsen. De fietskar achter de fiets en Ayla en Jill erin. Je wilt niet weten wat een bekijks wij hebben gehad. Kennelijk zijn wij hier trendzetters met een fietskar voor honden. Het is gewoon te warm voor ze om mee te lopen en daarom is de fietskar een super optie. Ayla en Jill vinden het prima en hebben heel goed door dat het hun helpt. Op het commando in de kar is het zonder aarzeling instappen voor de dames, echt te gek. Hondepootjes kunnen met deze temperatuur asfalt gewoon niet verdragen en daar hebben wij voor te zorgen.
Later in het bos in de schaduw kunnen ze gelukkig nog even rennen. En uiteraard zijn ze ook het meer al in geweest.
Een aardig stek voor een paar dagen. Helaas moeten we voor een supermarkt even een stukje fietsen morgen, maar met ondersteuning gaat dat lukken. We gaan ons hier weer vermaken.....

grote camperplaats

mooi zicht op het meer

Achteraan op de camperplaats

Weer een mooi plekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten