vrijdag 10 juli 2015

BBQ op eigen vuur

Gereden:            107  km
Coördinaten:       N58° 19.809' E6° 13.395
Camperplaats:     Camping Vagan Nesvag

BBQ op eigen vuur

Na gisteren toch wat zorgen vanwege een lege accu wil uitslapen niet echt lukken. Om 07:15 houden we het niet langer uit en worden de honden uitgelaten. Half acht arriveert de havenmeester om een boot te water te laten en gelijk schieten we hem aan. “empty battery of the camper, can you help please”. De man kijkt ons aan loopt naar z’n bestelbus en pakt direkt een start accu uit zijn auto. “This will do the job” zegt hij. Met een big smile loop ik naar de camper. Even twee polen aansluiten. Starten en lopen……..
We laten de motor stationair lopen om de boel op te laden en gaan lekker ontspannen aan het ontbijt. Waar wij dachten toch wel even nodig te hebben om iemand te vinden die ons kon helpen was het zo gepiept.
We gaan op pad en gaan verder in westelijke richting. We wijken al weer snel af van de doorgaande E39 en rijden de E44 op richting Jøssingfjord. De natuur heeft zich drastisch verandert in grote ronde rotsen. Het zgn Magma Geopark. 900 miljoen jaar geleden was hier een hele hoge berg die door vulkanisch toedoen is gesmolten. Deze gesmolten delen vormen een heel groot gebied met alleen maar rotsen. Het is een bijzonder fraai landschap.  We kronkelen over een smalle weg door het landschap en passeren af en toe huisjes langs de route. In een klein fjord komen we aan bij “Helleren” die een must is om even te bezichtigen. Eén grote rotsformatie die hellend uitsteekt en onderaan deze rots zijn 2 oude huisjes te bezichtigen die ongeveer 150-200 jaar oud zijn. We maken de benodigde foto’s en kunnen ook nog even 2 earthcaches meepikken. Een cachetype waar voor je een bijzondere plaats bezoekt en daar een aantal vragen over moet beantwoorden. Je vindt dus geen fysieke cache of logboek. Bij de camper terug, kunnen we vlakbij ook nog een traditionele cache loggen. Een doosje verstopt in de muur. We vervolgen onze route en hopen vlak bij zee een overnachtingsplek te kunnen vinden. Nico wil toch graag even een hengeltje uitgooien. We volgen de weg die steeds smaller wordt en nog maar 1 autobreedte heeft. Elke bocht is spannend of er geen tegenligger aankomt. We passeren een “camping/camperplaats” maar rijden toch nog even door voor het ideale plekje. Dat plekje komt maar niet en na een aantal km’s houdt de teerweg op en wordt het een onverharde weg. Hmmmm, hier gaan we maar niet verder, we besluiten terug te rijden naar de camping die we al eerder gepasseerd zijn. Hier aangekomen is een klein veldje tussen 2 hoge rotsformatie in beschikbaar voor campers. Het is er stil en zien niemand, wel een paar lege caravans. Bij de entree kunnen we een houten huis in, waar sanitair in is gevestigd. Geen receptie, we zien een prijslijst hangen voor de overnachting en kunnen ons geld in een envelop doen en in de brievenbus deponeren. 150 NK overnachting en 50 NK met stroom erbij. (200 NK is 22,70 EURO)
We zoeken een plaatsje voor de camper en kijken uit op zee. We staan hoog en kunnen niet naar zee lopen. Het hengeltje blijft op z’n plekkie in de camper liggen. Daarentegen zien we een stenen vuurplaats met berkenstammetjes liggen. De volgende uitdaging dient zich aan; vuurtje maken en ons stukje vlees BBQ-en. Nog wat hout gesprokkeld en na een uur was het haardje BBQ klaar. Smeulende houtjes lagen te wachten op onze vleeslappies. Heerlijk…daar kan geen gas-BBQ tegen op. Terwijl wij lekker eten, rijdt er af een toe een camper het veldje op. Uiteindelijk staan we met 4 campers op de camping. Na het eten is de zon weg en gaan we in de camper nog even heerlijk lezen. Even wennen aan het feit dat we electra hebben, gewoon koffiezetten.


Fenna

Magma Geopark

200 jaar oude huisjes bij Jossingfjord

Mooi nieuwe overnachtingsplaats

BBQ op eigen gemaakt hout vuur

Het resultaat