donderdag 9 juli 2015

Een prachtige locatie

Gereden:            39  km
Coördinaten:      N58° 01.565' E7° 00.346
Camperplaats:    Jachthaven, Korshamn

Een prachtige locatie

Nadat we vannacht in de vrije natuur hebben gestaan, wilden we vandaag op zoek naar een mooie plek aan zee of aan een fjord. We nemen de E39 die van Kristiansand naar Stavanger loopt en wat je dan doet is gewoon een afslag nemen die richting zee gaat. Je kunt hier niet zoals in Nederland rondrijden. Door de vele inhammen en fjorden die dit land heeft rijdt je eigenlijk allemaal land tongen in. Als je geluk hebt zijn ze verbonden met een brug of een tunnel eb anders moet je terug rijden. De eerste de beste afslag die we nemen brengt ons op en plek met een prachtige jachthaven. We zien een mede camperaar staan en we besluiten direkt er naast te gaan staan en de dag hier te blijven.
Ik pak direkt mijn nieuwe werphengel en knoop daar een lepeltje (kunstvis) aan. Na een half uurtje gooien en in halen heb ik beet. Yes, de eerste vis is op het droge. Te klein, dus hij wordt terug gegooid. In totaal vang ik 3 vissen vandaag. Allen voldoen niet aan de plaatjes van eetbare vissen die we op de computer hebben staan, dus vis vangen, slachten, bereiden en opeten gaat nog even niet lukken. Misschien verderop in de weken.
In de middag gaan we op pad om wat geocaches te zoeken. We willen naar een schier eiland waar een geocache ligt. We vragen de weg want de wegen lopen dood. De man staat ons netjes te woord en zegt dat we over zijn terrein moeten om het pad te bereiken. Erg aardig en we beginnen aan een mooie tocht naar de geocache. Wat een prachtig uitzicht is het hier. We genieten van de prachtige omgeving. We beginnen al verliefd te raken op Noorwegen.
Op de terug weg pakken we nog een paar ge0caches op en daarna weer terug naar de camper. Het is een prachtige dag geworden met heel mooi weer. Alleen veel wind vandaag.
Morgen weer verder, maar eerst iemand zoeken die ons kan komen opstarten. Ik heb het contact op de camper laten staan waardoor de accu leeg is……. Mmmmm niet slim, maar in een haven is er vast iemand die ons kan helpen.

Nico

De eerste vissen zijn gevangen. (Dit is een lipvis)

Mooie plek in de jachthaven

Ook Fenna gooit een hengeltje uit

Ayla en Jill in het Noorse landschap

Een volgende geocache op een berg

Mooie beelden en dieptes

Wat een uitzicht

Prachtige loaktie in de jachthaven