woensdag 29 juli 2015

Richting huis


Gereden:            381 km
Gevaren:            133 km
Coördinaten:      N55° 01.457 E9° 24.753
Camperplaats:    Camperstop Aabenraa (Denemarken (€ 14,-)

Richting huis

We zijn nu precies 3 weken in Noorwegen. Het is goed geweest, maar het is ook fijn om richting huis te gaan. Als we wakker worden plenst het van de regen en het lijkt wel of ze hier in Noorwegen dus ook genoeg van ons hebben. We ontbijten en doen nog even camperonderhoud. Zo nu redden we het wel tot huis. Het eerste stuk richting Kristiansand is echt slecht, wat een regen. Maar als we daar aankomen is het droog. We parkeren de camper in het centrum. We hebben nog 1,5 uur voordat we richting de Ferry gaan dus die besteden we in Kristiansand. Een grote plaats die qua indeling lijkt op New York recht kruisende straten. Het centrum is modern en alle winkels zijn vertegenwoordigd. We lopen ook nog even richting haven. Daarna nog even langs de winkel voor vers brood en wat drinken en we zijn klaar.
Rond 11:30 uur melden we ons bij de incheck van de Fjordline waar ze net zijn begonnen met inchecken. Als we door mogen staan we als tweede camper. We gaan eten en na een 15 minuten wordt er op de camper geklopt. We moeten al oprijden. We worden vooraan neergezet en we weten dan al dat we weer achterwaarts de ferry op moeten. Een voordeel want dan zijn we ook als een van de eersten eraf. Dan arriveert de grote fjordline catamaran al. Het is een heel schouwspel om het laden en het lossen van dit vaartuig te zien. Het is namelijk geen roll on, roll of. Alle voertuigen moeten draaien in het schip om er dan vanaf te rijden.
Uiteindelijk staan we erop en moeten we Ayla en Jill weer achterlaten. Het minste moment van deze reis moeten we zeggen. We kunnen 2,5 uur niet bij ze. Gelukkig hebben we dit getraind, dus gaan we ervan uit dat het goed gaat.
Dan varen we weg. De zee is kalm en als we de haven uit zijn gaat het gas erop. Wat een geweld komt er uit deze boot. 4 krachtige motoren stuwen de boot tot een snelheid van 35 knopen, ruim 60 km per uur. Dat is echt snel voor zo een machtig vaartuig. Na 2 uur gaan de poorten naar het benedendek al open en wij spoeden ons direkt naar Ayla en Jill. Als we aan komen, komen ze wat verbaasd kijkend overeind uit de twee voorstoelen. Dat is prima, ze hebben gewoon rustig gelegen, maar ze vliegen ons wel in de nek dat we weer terug zijn.
Na 2 uur en een kwartier na vertrek rijden we de boot al weer af en we hebben gepland om gelijk richting een camperplaats in het zuiden van Denemarken te rijden, zodat we morgen gelijk door kunnen naar huis. 19:30 uur zijn we op een mooie nette camperplaats waar we de nacht gaan door brengen. 590 km te gaan en we zijn thuis…..


Nico

Kristiansand
Centrum

Power uit de catamaran (zie filmpje onder)


In het rijtje voor de boot

Uitwaaien op het dek