zaterdag 18 juli 2015

Cruise Schip in het Geiranger fjord

Gereden:            96 km
Coördinaten:     N62° 06.025 E7° 12.212
Camperplaats:   Camping Geiranger (€ 29,55)

Cruise Schip in het Geiranger Fjord

Het heeft de hele nacht geregend en ook als we wakker worden wil het maar niet opklaren. Jammer... Na de fantastische dag van gisteren is het nu wel minder. Maar gelukkig zijn we blij met het feit dat we gisteren naar de Briksdalsbreen zijn gelopen. Daarvoor was het gisteren de ideale dag.
We besluiten dan ook rustig te ontbijten en vandaag maar te gaan rijden. We zien wel tot hoe ver we komen. We rijden in ieder geval richting het Geiranger fjord. Een klein fjord met hele hoge bergen naast zich.
Het is weer veel klimmen voor de camper en we rijden door flink wat tunnels die allen een lengte hebben van rond de 5 km.
Voor de tunnels en na de tunnels liggen wild roosters. De dieren uit de omgeving zoeken anders hun schuilplaats in zo een tunnel. Dat zou gevaarlijke situaties op kunnen leveren. Ayla en Jill vinden het niet fijn als we met de camper deze roosters passeren en we proberen er dan ook stapvoets hier over heen te gaan. Dit kan alleen niet als je auto's achter je hebt zitten. Hierdoor hebben ze wat stress van het rijden en stoppen we wat vaker om ze even tot rust te laten komen.
Zo rijden we de E63 af naar Geiranger. Als we weer gaan dalen wordt het druk. We nemen hellingen van soms wel 10% naar beneden. En moeten vaak stoppen om bussen en campers te laten passeren. Veel haarspelt bochten, maar de camper heeft geen problemen. Het is eigenlijk wel leuk rijden.
Dan komt het Geirangerfjord in zicht en smal fjord en middenin ligt een gigantisch cruise schip afgemeerd. Wouw wat een plaatje weer. Elke keer zijn we weer verwonderd over de schoonheid van dit land.
Vanuit de hoogte zien we al een camping aan het water en we besluiten direkt daar heen te rijden om een plekje aan het fjord te bemachtigen. Als we aan komen rijden zien we nog een plek aan het water. We betalen snel en Fenna gaat breed uit over de weg lopen zodat de aankomende campers ons niet voorbij rijden en ons het beoogde plekje afnemen. Haha gelukt..... we staan weer briljant op 50 meter afstand van een gigantisch cruise schip.
We wandelen nog even door dit leuke dorpje en scoren beiden een mooie Noorse jas en Fenna nog een Noors vest.
Terug in de camper starten we de laptop. Die dient als router voor de telefoons en de laptop van Fenna.
Wij hebben een grote wifi antenne bij ons die met gemak signalen over 700 meter oppikt. We zien al snel iedereen richting receptie lopen om te internetten. Met onze antenne doen we dat lekker vanuit de camper. Biertje en wijntje erbij en het is weer genieten.
Straks nog even kijken of er hier vis zit...... We vermaken ons weer prima.

Nico

Weer veel sneeuw

Tijd voor de afdaling

Cruise schip in het fjord

Gemeente Geiganger

Fenna met de honden op de kade van Geiganger

Nico met z'n broer Trol

Ons uitzicht van vandaag