zondag 19 juli 2015

Trollstigveien

Gereden:            126 km
Coördinaten:     N62° 34.129 E7° 43.322
Camperplaats:   Parkeerplaats vrije natuur (€ 0)

Trollstigveien

Gisteren avond kwamen er nog een stuk of vijf grote zeilschepen het Geiranger fjord in varen. Een prachtig gezicht. Grote groepen met passagiers werden op de kade gezet en de schepen zijn daarna het fjord weer uit gevaren.
We zijn nog lekker lang op gebleven, omdat het zo een heerlijke plek was. Wat hebben we hier mooi gestaan. Na een goede nachtrust starten we weer rustig op. We hebben geen haast. Het is hier mooi dus we willen er zo lang mogelijk van genieten. Als we weer bepakt zijn gaan we rijden richting onze meest Noordelijke plek die wij tijdens onze vakantie gaan bezoeken. We komen daarbij over de Trollstigveien. Trollstigen is een deel van weg nummer 63 in Noorwegen van het zuiden van Noorwegen naar Åndalsnes. Het is ongeveer 20 km lang. Het is een populaire toeristische weg met elf haarspeldbochten.
Het is een prachtige rit in een weer heel ander soort landschap. Je kunt heel goed een voorstelling maken dat de Noren dit gebied associëren met Trollen. Misschien hebben dit soort oerlelijke oermensjes hier wel echt bestaan. Ze passen in ieder geval naadloos in dit gebied. Bovenop de berg is het een tegenvaller. We voelen ons letterlijk in de wolken en we zien geen klap meer. En dat is natuurlijk weer een aparte gewaar wording. We stappen even uit en kijken zover we kunnen. Daar zijn we dus snel mee klaar. Dan maar beginnen met de afdaling. In de mist…. We pikken aan bij een Noor die voor ons rijgt met zijn RPV. Aan zijn remlichten kunnen we inschatten waar de bochten gaan komen en zo gaan we langzaam afdalen. Dat wordt steeds leuker. Er komen veel bussen naar boven en dus is het veel remmen, ruimte maken en weer door. Verkeer dat naar beneden rijdt heeft voorang en iedereen geeft elkaar gelukkig de ruimte om zich naar boven of naar beneden te bewegen. Opeens komen we onder de wolken terecht. We kunnen nog even wat plaatsjes schieten tijdens het rijden.
Onderaan de Trollstigveien rijden we door naar Andalsnes, waar we richting een gratis camperplaats rijden. Nou die voldoet totaal niet aan onze verwachtingen en we rijden door langs het fjord. Daar spotten we na een km een mooie locatie voor de nacht. Naast het fjord en er kan dus gevist worden.
De camper wordt geïnstalleerd en waterpas gezet met de oprijblokken en we staan weer.
Ik pak mijn werphengel uit de camper en met de eerste worp is het gelijk raak. Dit is een dikke vechter die ik boven haal en zo eentje hebben we nog niet gevangen. Fenna start de PC op waar wij allemaal plaatjes op hebben staan van eetbare vis en samen concluderen we dat we een kabeljauw hebben gevangen. Ah van eten zijn we weer verzekerd. Een uurtje later begint het water te golven en verschijnen er meeuwen 20 meter voor het punt waar wij staan te vissen en zien we kleine visjes uit het water springen…. Wow hier is een school makrelen aan het jagen is gelijk onze gedachten. Ik gooi de werphengel uit precies op de plek waar het rumoer zich bevind en met een draai aan de molen is het gelijk raak. Ik haal nog even een dikke makreel binnen. Echt gaaf was dat.
We eten vanavond allen de kabeljauw op die we kruiden en in het folie op de BBQ klaar maken. Heerlijk zo een verse vis. Het was al met al weer een top dag..


Nico 
Een echt Trollen landschap


Fenna samen met de lokale Trol

Trollstigveien

Het betere bochtenwerk

Kabeljauw uit het water

Kabeljauw van de BBQ

Onze overnachtingsplaats aan het fjord