donderdag 16 juli 2015

Een dagje geocachen


Gereden:           215 km
Coördinaten:     N61 43.853 E006 24.385
Camperplaats:   Camping Re 250 NOK (€28,42)

Een dagje geocachen
We pakken de hele vakantie al steeds de nodige geocaches mee tijdens onze rit. Veelal ligt er wel een cache op een plek waar wij even stoppen. Soms op een bijzondere plek zoals de Preikestolen. Vandaag wilden we een stuk wandelen en wat cachen. We hebben een leuk trailtje gezien van ongeveer 20 caches. De legger brengt je toch op leuke plekjes, dus we gaan het hier maar eens proberen. Daarvoor moet je wel van de weg af en een berg op. Goed we zien wel hoe het gaat. Bij het plaatsje Vadheim moeten we een klim maken en als we de klim beginnen hebben we al spijt. Aaiiii wat is het hier smal en wat is het hier stijl. Bij tegenliggers hebben we echt een probleem. Nico is niet echt blij meer, de camper kan goed klimmen, maar het dalen hebben we een probleem. Met dat vooruitzicht hebben we eigenlijk nu al spijt. Maar goed, er is geen weg terug, dus doorrijden. De weg kronkelt een paar keer omhoog en dan wordt het gelukkig wat vlakker, we rijden langs een meertje en spotten diverse hyttes (noorse berghutjes, die als zomerverblijf dienen). De weg blijft smal en gelukkig komen we alleen een paar traktors tegen, die gelukkig op een uitwijkplaats gaan en ons doorlaten gaan.
Bij het beginpunt van de trail, houdt de teerweg op en gaat over in een onverhard deel. We staan in een klein dalletje waar een paar boerderijen staan. Hier wonen dus nog mensen ook? We vragen ons af hoe dit in de winter is. Geïsoleerd? of toch de route naar beneden? 
We vinden een geschikte parkeerplaats voor de camper en gaan al wandelend de onverharde weg op. De caches laten zich snel en makkelijk vinden. Om ons heen horen we het vee door de bossen lopen. Het zijn schapen die allemaal voorzien zijn van een bel. Voor de boer makkelijk om zijn vee te lokaliseren in de bossen. We zijn toch enigszins teleurgesteld in dat we toch nog op een weg lopen, we hadden graag de kleinere bospaadjes willen bewandelen, maar dat is van te voren niet altijd duidelijk. De weg wordt ook regelmatig bereden door auto's, nadat we zo'n 5 caches hebben gedaan en 2 km ver zijn, besluiten we om terug te lopen en met de camper deze route verder te volgen. Op de GPS zien we dat deze weg verder gaat naar de andere kant van de berg en op de E39 uitkomt die wij moeten vervolgen. De afdaling lijkt minder stijl, dus zo ging het al cachend met de camper verder.
We kwamen diverse malen vee tegen, schapen, koeien. Koeien op de weg, die zich van de weg af spoedigen als de camper aan komt stormen. 
De afdaling gaat prima, hadden we dit ook maar geweten bij het stijgen. Maar nee, met onze domme kop gewoon de GPS volgen.....
Op de E39 zijn we het rijden snel zat, en besluiten ergens een overnachtingsplek te zoeken. In de bergen is dat lastig, er is maar 1 hoofdweg, met zijwegen die naar boerderijen leiden. We slaan af en rijden een kleinere weg in, die door een smal dal voert. Hier gaan alleen de lokalen overheen. We rijden tot het einde (16 km) en daar houdt de weg gewoon op bij een een boerderij. Langs deze route was 1 grote parkeerplaats waar wandelroutes starten, maar die was niet geschikt vanwege de schuine helling. Terug naar de E39, we rijden weer een flink stuk door en dan komen we in het dorpje Re, een bord wat naar een camping verwijst. Dan maar op een camping, we zijn het zat. De camping ligt aan een meer (geen fjord) en we hebben een prachtige plek hier. Je krijgt in dat opzicht ook weer "waar" voor je geld. Helaas zoetwater en dan mag Nico geen hengeltje uitgooien. Nu lappen we de regels ook wel eens aan onze laars hoor. Dus wie weet, gaat de baas nog even ergens hengelen.
Eerst ontspannen, lekker de wifi opstarten en de boel bijwerken/lezen.
De weersvooruitzichten bekijken, en het belooft morgen en mooie dag te worden. 18 gr. Een mooie dag om de gletsjer Briksdalbreen te bezoeken.

Fenna

Makkelijk te vinden geocaches

Schapen om ons heen

Alweer een prachtige plek

Koe Selfie???

De camperplek van vandaag

Fenna, Jill en Ayla

Wat een gave foto

De andere topper

Ayla

Jill