woensdag 15 juli 2015

Naar de sneeuwgrens

Gereden:           156 km
Gevaren:           7 km
Coördinaten:     N61 07.838 E006 28.901
Camperplaats:   Lokale parkeerplaats langs route (€0,=)


Naar de sneeuwgrens

We hebben weer heerlijk geslapen en vandaag gaan we wat hogerop. We gaan weer noordelijker en verplaatsn ons richting het plaatsje Vangsnes, waar we weer een Ferry nemen om onze volgende overnachtingsplaats te zoeken. We klimmen tijdens onze rit boven de 1000 meter grens en dat is te merken. Ten eerste moet de camper aardig werken om met zigzag wegen in korte tijd naar boven te klimmen. Soms hebben we hellingen van 10%. Zonder probleem trekt de camper ons naar boven. Dalen is wat lastiger als het stijl gaat. De remmen raken dan vrij snel over verhit. Ik heb inmiddels de rijstijl bij het dalen daarvoor wat aangepast. Meer remmen op de motor en bij remmen wanneer nodig.
Het is een aparte ervaring om door dit landschap te rijden en al snel heb je het idee dat de winter terug is. Als het echt winter is kun je hier op de weg wel 5 meter sneeuw verwachten. Dit kunnen we weer zien aan de lange palen die langs de weg staan om bij hoge sneeuw de weg aan te geven.
Ook hier schieten we weer wat mooie plaatjes voor de lezer (en onszelf) en dalen af naar het plaatje Vik. Hier lunchen we even, gooi ik een hengeltje uit (zonder resultaat) en gooien we de tank weer vol diesel. Als we bij een kwart tank zijn vullen we hem weer af. Geen risico's.
Hiernaar rijden we weer door naar Vangsnes waar we de Ferry naar Dragsvik nemen. Hier rijden we weer langs het Fjord voor een overnachtingsplek. Die vinden we 11 km verderop. Een prachtige grote parkeer plaats. Er staat een Noorse camper, dus wij zoeken hier ook een plek. Ayla en Jill kunnen even flink rennen en ik gooi mijn hengeltje weer uit. Fenna gaat lekker lezen en het is weer een heerlijk plekje om te verblijven.

Nico
Even lekker de sneeuw in

Ayla wil omhoog springen. Even een kontje geven

Sneeuw wallen van nog wel 3 meter hoog

De chauffeur ontspant tijdens de overtocht

Mooie overnachtingsplek

Vissen zonder resultaat

Hier worden ambachtelijk boten gebouwd

Een eiland voor de overnachtingsplek