dinsdag 14 juli 2015

Een prachtige rit

Gereden:            141 km
Coördinaten:     N60° 21.800 E6° 44.649
Camperplaats:   Parkeerplaats vrije natuur (€ 0)

Een prachtige rit
We willen vandaag een stuk noordelijker rijden. We zitten echt in het fjorden gebied. We hebben gisterenavond in de camper al een route uit gestippeld. We nemen de E13 richting Odda en daarna rijden we door naar Kinsarvik, waar we aan de haven naar een gratis camperplek willen voor de overnachting. We willen daar niet te laat aan komen, omdat het in dit gebied druk is met campers en we dus de kans lopen geen plek te vinden.
De route die we nemen is echt adembenemend. Dit is echt het mooiste stuk Noorwegen wat we tot nu toe gezien hebben. Hier schieten we dan ook tot nu toe de mooiste plaatjes. En ook een foto voor de banner van onze blog-site. Is het niet een gave foto geworden?
En toch kun je de schoonheid van de natuur die wij gezien hebben niet in een plaatje vangen. Dit moet je echt zelf met eigen ogen zien.
In Odda maken we even een stop. Dit plaatsje ligt aan een van de uiteinden van de vertakkingen van het Hardanger Fjord. Het is hier behoorlijk druk met campers en toeristen. We maken even een korte wandeling door het leuke stadje en kopen even wat vers brood. De camper ligt vanaf Duitsland al vol met proviand, maar vers brood kopen we onderweg. Een brood is ongeveer € 3,-. Duurder als in Nederland, maar het valt mee. Van een brood kunnen we twee dagen eten.
Daarna rijden we verder richting Kinsarvik langs het fjord. Als we daar aankomen is het weer erg druk met campers. Op onze camperplek is er plek, maar er staat een groot bord dat we niet mogen overnachten. Mmmm een tegenvaller. De camper app is dus niet meer up to date. Aan de andere kant begrijpen we die Noren ook wel. Het is de laatste jaren zo druk geworden met camperaars dat iedereen op zijn privé plaats bordjes neer moet zetten, omdat anders er een camper staan.
We zetten toch de camper even neer om nog even te kunnen vissen. Helaas levert dit geen maaltijd op en na een uurtje houdt ik het voor gezien. Fenna heeft in middels al een berg weg gevonden boven het plaatsje. Dit is richting een geocache die we willen gaan zoeken en misschien is daar een overnachting plaats.
We rijden een bergweg op en al snel komen we op een parkeerplaats. Dit wordt onze overnachtingsplek. Er staat nog een camper en later komt er nog een bij.
Van hieruit maken we nog even een prachtige wandeling met de honden naar een grote waterval. Wouw, wat is Noorwegen toch mooi……..

Nico

Wat een landschap

Ayla geniet ook

Poseren in het Noorse landschap

Spiegeltje, spiegeltje....

Prachtige watervallen gezien

Gelijk het verse water aanvullen

Met de camper voor de waterval

Waterval nabij overnachtingsplaats

Making a Selfie...