dinsdag 7 juli 2015

Een dagje geocachen

Gereden:            20 km
Coördinaten:      N57 35.430 E009 57.930
Camperplaats:    Doggerbanke, Hirtshals Denemarken

Een dagje geocachen

We hebben een goede nachtrust gehad met zo een 50 mede camperaars om ons heen. Als we ’s-ochtend aan het ontbijten zijn is het merendeel al richting de verschillende ferry’s die hier vertrekken. Wij hebben nog een dag om ons in de omgeving van Hirtshals te vermaken. Die besteden we uiteraard aan geocachen. Niet alleen om het spelletje, maar door de lokale cacher wordt je ook naar de leuke plekken in dit gebied gebracht. Eerst rijden we naar een lokaal service punt om de camper weer te voorzien van een leeg toilet en ook lozen we het vuile water, zodat we morgen gelijk richting Noorwegen kunnen en daar direkt een paar dagen vooruit kunnen.
Dan lekker geocachen. We vinden onze eerste geocaches in Denemarken en we maken een heerlijke wandeling door de bossen en de duinen. Ayla en Jill genieten ook volop. Die hebben tenslotte ook alleen maar bijna gereisd. Tegen de avond maken we ons klaar voor een geocache event. Deze hebben wij zelf georganiseerd. Het leek ons leuk wat lokale geocachers te ontmoeten. In de aanloop naar onze vakantie hadden zich in middels een drietal geocachers zich aangemeld. Vanuit Nederland stroopwafels mee. (Die doen het altijd goed bij de buitenlanders). Om 19:00 uur hadden we alles klaar staan en wachten we op de eerste bezoekers.
Na bijna een uur te hebben gewacht zakte ons de moed in de schoenen. Tot er een stelletje wat weifelend de camperplaats opliep. Gelijk hebben we ze gewenkt. Ze kwamen op ons af en toen bleken het twee Duitsers te zijn die op zoek waren naar een toilet en een slaap plaats. Wat een teleurstelling. Toch maar even een praatje gemaakt en bleek dat de man wel eens had gecached. Dus toch een bezoeker van ons event.
20:00 uur. We zijn net de boel op aan het ruimen als er een auto stopt. Weer stapt er een stel uit die gelijk onze kant op loopt. Euuhhh Fenna……. Ik geloof toch dat we het event van 20:00 uur tot 21:00 uur zouden houden i.p.v. 19:00 uur tot 20:00 uur.
Ja hoor we hebben ons een uur vergist en het Deense stel is net na een dag cachen in de buurt op weg naar ons Event. Ze hebben er een uur voor gereden. Als er kort daarna ook nog eens een Noorse cacher aansluit bij ons event, dan kunnen we vaststellen dat we een geslaagd “internationaal event” hebben gehouden. Het wordt een super gezellig 1,5 uur……….
Daarna is het opruimen en naar bed. Want morgen moeten we varen……

Nico  

Tweede nacht Hirtshals

Event tafel staat gereed

Een gezellig geocache event

Geen opmerkingen: