maandag 6 juli 2015

Naar de kop van Denemarken


Gereden:            373 km
Coördinaten:      N57 35.430 E009 57.930
Camperplaats:    Doggerbanke, Hirtshals

Naar de kop van Denemarken

Vandaag hebben we ons naar Hirtshals verplaatst. De kop van Denemarken en de plaats waar wij op 8 juli 2015 de oversteek naar Noorwegen gaan maken. Ja jullie lezen het goed. We mogen ons hier eerst nog een dag vermaken. En dat doen we uiteraard met geocachen. We hebben nog geen “founds” in Denemarken dus een dagje hier in de omgeving onze hobby uitoefenen is geen straf.
Vanmorgen zijn we vanuit Oeversee direkt naar een supermarkt in Flensburg gereden. We zijn daar zo een mega supermarkt in gelopen alle rijen af gegaan om zo goed mogelijk in te kopen. Eigenlijk gaat dit voorspoedig. Fenna en ik zijn een goed team en we schatten in wat we nodig hebben de komende drie weken. Als we bij de kassa afrekenen worden twee treeën met bier uit de kar gehaald. Wij zijn geen Scandinaviërs dus blikjes bier mogen we niet meenemen. Vreemd verhaal. Kennelijk mag je alleen als Scandinaviër met een douane formulier hier “blikjes” bier halen. Later op de dag rijden we veel Denen voorbij die hun auto afgeladen hebben met drank. Voor hun levert een rit dus veel op.
Ach wij laten het voor wat het is en gaan een deur verder bij de Aldi opnieuw op jacht en slaan daar als nog genoeg plastik flessen bier in om deze weken door te komen. Begrijpen doen we het nog steeds niet. We laden alle boodschappen in de camper, “de drank op een speciaal plekje” en gaan op weg richting Hirtshals. Er staat een flinke wind waar we af en toe last van hebben. De honden reageren ook wat meer. Ayla is altijd relaxed met auto rijden, maar Jill heeft wat meer moeite. Liggen doet ze niet graag als we rijden, maar ze houdt liever contact met de carrosserie.
Uiteraard stoppen we onderweg even om te eten en te drinken en de honden even hun ding te laten doen.


16:00 uur arriveren we op de camperplaats in Hirtshals. Uiteraard zijn we niet de enigen. Hier verzamelen alle campers die richting Noorwegen gaan. Als we de camper net neerzetten, zien we gelijk ons vervoer aan komen varen. Wat een snelle boot….
Voor de ontspanning lopen we direkt met Ayla en Jill het dorp in en vinden daar ook onze eerste Deense geocache.
Vanavond ontspannen en morgen een dag wandelen in de omgeving. Heerlijk zo een begin van de vakantie.

Nico
Jill zoekt graag contact met de carrosserie

Steun zoeken tijdens de rit

Proviant inladen
Onze eerste Deense Geocache

Fjordline Ferry (Niet de onze)

  

Geen opmerkingen: