zondag 5 juli 2015

We zijn vertrokken

Gereden afstand:                         526 km
Coordinaten overnachting:        N54 41.518 E009 25.931
Camperplaats:                             Kranzbinderei Schnell


We zijn vertrokken

We hebben de wekker op 4 uur gezet en willen 5 uur vertrekken. Het wordt een warme dag en voordat het echt warm wordt willen we op onze eerste overnachtingsplaats staan. Ontbijten, de laatste spulletjes mee, de honden inladen en klokslag 5 uur zijn we op weg. We plannen een camperplaats tussen Bremen en Hamburg, maar als we die in de GPS invoeren, geeft deze een aankomsttijd aan van 08:30 uur. Nou dat is te vroeg en direkt al worden de plannen bijgesteld. Het is heerlijk rustig op de weg en we schieten dan ook lekker op.
Nico rijdt en Fenna kijkt al op de tablet waar we wat verderop in de route gaan overnachten. We hebben een perfecte app waar alle camperplaatsen in Europa in staan. Je kunt direct zien wat je faciliteiten zijn en wat de kosten zijn. We kiezen voor een camperplaats in Oversee / Schleswig Holstein. Het is heerlijk rustig en rond het middag uur sturen we de camper dan ook deze plaats op. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaar Wolfgang, een klein corpulent mannetje van het type "tokkie" die als hij omvalt net zo lang is als dat hij staat. Maar hij is aardig en vertelt honderd uit over hoeveel doorreizigers hij dagelijks wel niet krijgt. We mogen een plaats uit kiezen en onderwijl schuifelt hij voor ons uit naar de plaats. Ach we hebben alles. Stroom, wifi en de broodjes voor de volgende dag zijn al besteld dus een prima plaats en dat voor nog geen tientje inclusief broodjes.

We zetten de camper op zijn plek en Fenna duikt nog even op een matje in het gras om nog even bij te trekken van het vroege opstaan.De regen en onweer die verwacht worden blijven grotendeels uit.
Het blijft droog dus besluiten nog even de honden uit te laten en op zoek te gaan naar een geocache. Als we bijna ter plaatse zijn gaat het regen. We vinden ook de geocache niet en dus maar terug naar de camper. Het was een lange dag, dus tijd om te rusten....

Nico

Een mooie plek in de schaduw


Entree van de camperplaats

P1, P2 en zelfs P3 (dat heb ik op Schiphol ook)

"Wolfgang's office"