vrijdag 24 juli 2015

Heerlijk wandelen

Gereden:            122 km
Coördinaten:     N60° 00.822 E11° 01.070
Camperplaats:   Tærudhallen, Skedsmo (€ 0,-)


Heerlijk wandelen

We verlaten Hamar en zijn op weg naar Gjerdrum. Een niets zeggend plaatsje in het grote Noorwegen, maar voor ons weldegelijk een doel van onze reis dit jaar. Onze nicht Irene is daar al een jaar werkzaam als Au-pair en ja als je dan een ronde door Noorwegen maakt willen we ook graag even de moeite nemen om te kijken waar ze nu een heel jaar is verbleven en haar werk heeft gedaan. Bijkomend voordeel; Irene haar tijd zit er volgende week op en na ruim twee weken is de voorraad proviant aan boord voldoende geslonken om bagage van Irene in de camper te laden.
We pakken de E6 en ja dan gaat de kassa rollen. Elke 20 km zien we een bord dat we tol camera's passeren. Voordat we onze reis begonnen hebben we op internet ons kenteken reeds doorgegeven en deze gekoppeld aan een creditcard. We krijgen de totaal rekening vanzelf thuis. Ik vraag me eigenlijk af hoe dit gaat als je dit niet hebt gedaan. Langs de weg wordt je niet gecontroleerd... of wordt je gevangen als je het land uit wil reizen. Nou ja wij hebben de zaken als eerlijke burgers netjes geregeld dus voor ons gen probleem.

Rond 11:30 uur arriveren we bij Irene, die woont bij een golfbaan en het is een mooie landelijke plek. We hebben even een gezellig samen zijn en daarna is het bagage inladen en gaan we weer verder.

We kiezen een plek uit een 10 km verderop waar we gaan wandelen in een mooi natuur gebied. Een route van ruim 8 km waarin we iets stijgen en dalen en over rotsachtig terrein lopen. Ook weer een prachtige ervaring. Op dit soort rotsen groeien toch bomen. Aan de groei van de wortels zie je dat deze de rotsen echt omklemmen om zich vast te houden. Zo zie je dat de natuur ook overal een oplossing voor heeft.


De camper staat bij de 
Tærudhallen op de parkeerplaats. Er is niets te doen bij de sporthal en we staan mooi achteraf op een lege parkeerplaats. Iedeale overnachtingsplek voor vannacht en for free.
In de camper maken we een heerlijke Hamburger die we de naam McFennic hebben gedoopt. Die is voor heerhaling vatbaar en het recept nemen we mee naar huis....
Zo komt er weer een einde aan een mooie dag met prachtig weer.

Nico
Op bezoek bij Irene

Prachtig wandel gebied

Wortels grijpen zich vast om rotsen

Bloed, nee Bosbessen

Poseren op de kei

Onze slaapplaats van afstand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten