donderdag 23 juli 2015

Naar Hamar

Gereden:           74 km
Coördinaten:     N60° 47.264 E11° 04.219
Camperplaats:   Marinesenteret Hamar (€ 13,64)


Naar Hamar

Naar onze ervaringen in Lillehammer is het niet erg ver rijden naar Hamar. Dit ligt ongeveer 55 km verder zuidwaarts en is ook een van de steden waar in 1994 de Olympische winterspellen zijn gehouden. In Hamar vonden op de schaatsbaan in het Vikingschip alle schaats wedstrijden plaats. Onze nationale winter volkssport nummer 1. Wie weet nog welke medailles werden binnengehaald. Hieronder een overzicht:
MedailleWinnaarOnderdeel
Zilver Zilver (1)Rintje Ritsmaschaatsen, 1500 m.
Brons Brons (3)Falko Zandstraschaatsen, 1500 m.
Rintje Ritsmaschaatsen, 5000 m.
Bart Veldkampschaatsen, 10.000 m.
Het was natuurlijk de oppermachtige Johann Olav Koss die hier zijn slag sloeg. Dit was dus ook een stadion die wij wilden bezoeken. Ik kan me nog goed herinneren dat we vol spanning voor de televisie zaten om onze mannen en vrouwen aan te moedigen. En nu zo dicht in de buurt moet je daar even langs. Als we aankomen is het vrij rustig rond het stadion en we concluderen dan ook snel dat er weinig te beleven is. We melden ons bij de receptie omdat we toch even binnen willen kijken.
De man achter de kassa zegt dat er niets te zien is, maar dat we "gratis" toch even binnen mogen kijken. Dat spreekt ons Nederlanders wel aan en we maken dan ook dankbaar gebruik van het aanbod.
Binnen in deze enorme hal is de temperatuur hoog, waar je natuurlijk ijskoude verwacht. We maken ons rondje door de hal en danken de man achter de kassa nogmaals voor zijn gastvrijheid.
Hierna gaan we ook hier het centrum in . Hamar een leuk stadje, maar al weer kleiner dan Lillehammer.

Hierna rijden we door naar de haven waar we een mooie plek zoeken voor de nacht. Met stroom en wifi. Eindelijk weer wat blogs publiceren.

Nico
De man heeft naam gemaakt

Fenna in het vikingschip

voor het vikingschip

Camperplaats in Hamar

Het uitzicht

Ayla en Jill