zaterdag 25 juli 2015

In de Haven van Horten

Gereden:            122 km
Coördinaten:       N59° 24.811 E10° 29.236
Camperplaats:    Horten Gjestehavn (€ 20,46)


In de haven van Horten

Na weer op een prima rustige plek te hebben gestaan gaan we weer verder zuidelijk. De weersvoorspellingen voor vandaag en morgen zijn niet best. Vanmorgen aan het ontbijt kijken we al even waar we mogelijk kunnen gaan staan vannacht. Als het slecht weer gaat worden zoeken we altijd naar een plek waar je goed staat, goede faciliteiten hebt en wifi. Met deze ingredienten voor een overnachtingsplaats kunnen we ons prima vermaken.
De keuze valt op het plaatsje Horten. Horten ligt 70 km onder Oslo en aan de kust. Als we de locatie in de boeken bekijken staat er wel bij dat het in het seizoen druk kan zijn. Er hebben wat werkzaamheden rond de camperplaats plaatsgevonden die mogelijk nog niet klaar zijn waardoor er nog minder mogelijkheden zouden zijn.
We besluiten die kant op te rijden en proberen in Horten een plekje te bemachtigen. De weg daar naar toe proberen we de snelwegen te vermijden zodat we weer van het landschap kunnen genieten. Dit is vrij lastig hier en al snel zitten we op de rondweg van Oslo. Deze grote stad wilden overslaan omdat we niet zin hebben om nog een stad in te gaan.
Via de rondweg zijn we Oslo snel voorbij maar zitten toch op de snelweg. Nou ja dan maar volgen. Zodra we een bord Horten zien staan pakken we de afslag en rijden binnendoor naar het kleine plaatsje. We bezoeken nog even een supermarkt waar we langskomen en belanden dan op de camperplaats in de haven. Als we aan komen rijden zien we net een Noors stel hun camper inladen en we vragen gelijk of ze zo vertrekken. We krijgen een bevestigend antwoord en na een minuut of 5 wachten staan we "poll position" op een fantastisch plaats aan de haven. Dat was een mazzeltje want er rijden hier campers af en aan zien we later. Stroom aansluiten, wifi uit de lucht vangen en we staan heerlijk. Er is een overdekt winkel centrum op 80 meter. We roepen gelijk dat wanneer het weer echt slecht blijft we hier misschien wel een dag langer blijven. We hebben nog 250 km te gaan tot Kristiansand waar we 29 juli de overtocht terug hebben geboekt, dus we kunnen het rustig aan doen.

Fenna bakt even een lekkere boterkoek en ik ga voordat het gaat regen nog even vissen in de haven. Hierna even lezen of contact leggen met thuis. Blogs bijwerken etc...
Nico


Zo vermaken we ons ook
Fenna's boterkoek

Mooie plek aan de haven

Van de andere kant

Horten Haven

Pier

Nico zijn visstek van vandaag

Plaatselijke Ferry