maandag 20 juli 2015

We verlaten het Fjorden gebied

Gereden:            126 km
Coördinaten:     N62° 09.254 E9° 22.204
Camperplaats:   Camping Furuhaugli (€ 28,42)

We verlaten het Fjorden gebied

Rond 8:30 uur staan we op en douchen even in de camper. Ideaal dat we onze eigen douche bij ons hebben. Met een volle watertank kunnen we ongeveer twee keer douchen. Ten minste als je gewoon een douche neemt en er niet uitgebreid onder staat. Het maakt je weer lekker fris. Even ontbijten en dan rijden we even richting het plaatsje Åndalsnes waar we even vers brood kopen. Hierna zoeken we nog even een geocache omdat we op de voor ons meest Noordelijke plek staan en dit toch voor een geocacher een mijlpaaltje voor zijn statistieken is. Hierna rijden we in zuidoostelijke richting. We verlaten we het mooie fjorden gebied.
We trekken langzaam van de westkust naar het oosten van Noorwegen om daarna weer zuidelijk te gaan om onze ronde in Noorwegen af te maken. Je ziet gelijk het landschap veranderen en de bergen worden minder hoog en we hebben niet meer te maken met stijle wegen. Toch is dit landschap ook weer prachtig. Na ruim 100 km zoeken we een overnachtingsplaats en komen we uit eindelijk terecht op een camping in de buurt van Dombas.
Als we de camper hebben staan is het tijd voor een lange wandeling. Ayla en Jill vinden dit ook heerlijk en vanaf de camping kunnen we een trail lopen. 8 geocaches zoeken we over een afstand van 2,5 km. We gaan stijgen van 1000 meter naar 1250 meter in een prachtig landschap. Alle mos soorten die jullie wel kennen van de kerststukjes zijn in dit landschap vertegenwoordigd. Groeiend tussen het gesteente en op de vlakten geeft dit een mooi uitzicht.
Het is heerlijk weer en de heenweg doen we in ons t-shirt. Ayla en Jill vermaken zich opperbest en kunnen zich lekker uitleven. Vanaf de top van de heuvel hebben we mooi uitzicht over het dal. Daarna wandelen we terug en trekken ons moe maar voldaan terug in ons rijdende huisje….

Nico

Een van de vele mooie watervallen die Noorwegen heeft

Die gaan we beklimmen

De vele soorten mossen

Hondjes vrij in de natuur

Geocache loggen op 1250 meter hoogte

En weer terug

Selfie op de top